Стандарти ВО: чіткі рамки, чи гнучкість?

Гаранти освітніх програм та завідувачі кафедр Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли участь у черговому засідання Інституту гарантів, яке відбулося 21 квітня 2023 року о 14:00 в онлайн-режимі.
Спікером заходу, на запрошення адміністрації, Центу забезпечення якості ПНУ, була докторка економічних наук, професорка, Заслужений працівник освіти України, помічниця проректора з науково-педагогічної діяльності Київського національного університету імені Тараса Шевченка ЛУЦИШИН Зоряна Орестівна, розробник стандарту ВО зі спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини», членкиня ГЕР 29 «Міжнародні відносини» НАЗЯВО.
Тема доповіді: Стандарти ВО: чіткі рамки, чи гнучкість? (Чи можна змінювати і що можна змінювати?)
Обговорювали питання, пов’язані із впровадженням Стандартів та їх розвитком, основними положеннями, що регламентує Стандарт ВО, власне в контексті чітких рамок чи гнучкості, автономії ЗВО, надання ОП унікальності і дотримання стандарту ВО, розробки та вимог до міждисциплінарних ОП, присвоєння професійних кваліфікацій, ролі та статусу гаранта ОП як інституційної ланки вищої освіти.
 Було особливо цікаво задати запитання і отримати вичерпні відповіді з розробки та оновлення ОП спеціальності 292 «МЕВ» за різними освітніми рівнями, умов та вимог з присвоєння професійних кваліфікацій, створення унікальних можливостей в межах Стандарту ВО.
Висловлюємо особливу вдячність шановній Зоряні Орестівні від НПП та завідувачки кафедри міжнародних економічних відносин за приділений час, професійний досвід, нові знання, а отже нові можливості з розвитку й удосконаленню освітніх програм!!!
Далі буде…