Майбутнє волонтерства у громаді

3 травня понад 30 студентів і студенток факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника  взяли участь у грі-моделюванні «Майбутнє волонтерства у громаді», яку проводили Всеукраїнська Ініціатива «Активна Громада» та дослідницька компанія “Active Group” у приміщенні Простору «Між Іншим». Гра проводилась у форматі стратегічної сесії, що побудована за класичною форсайтною схемою «Технології моделювання майбутнього».
Студентська молодь моделювала сценарії розвитку волонтерства, граючи ролі різних стейкхолдерів, домовляючись про важливі процеси та продукуючи нові ідеї, будуючи нові моделі в країні для її перемоги та відновлення. У них все вдалося і в результаті було напрацьовано 4 сценарії подій для нашої країни.
«Ми гуртом вболіваємо, щоб 4-ий, «песимістичний» сценарій, залишився лише на ватмані і будемо робити все, щоб він не збувся ні на соту частинку», – сказала після гри регіональна координаторка ВІ «Активна Громада», доцентка кафедри міжнародних економічних відносин ПНУ Iryna Serniak (Ірина Серняк).
«Такий захід в Івано-Франківську відбувся вперше. Ми залюбки долучилися до нього, як партнери, адже наша молодь – це джерело неоціненних ідей. І ми в цьому ще раз переконалися під час гри! – аналізуючи захід, сказала Лілія Михайлишин, завідувачка кафедри міжнародних економічних відносин. – Наші студенти та студентки висловили бажання продовжувати брати участь у такого роду заходах, тому наша кафедра буде додатково шукати можливості, залучаючи різних стейкхолдерів, щоб відкривати нові шляхи розвитку для нашої молоді».

Довідка. Заходи відбуваються за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) та Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту “Право вибору”.