Міжнародна кампанія “16 днів проти насильства”

Викладачі та представники бізнесу, які є бенефіціарами  кафедри міжнародних економічних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника вже другий рік поспіль беруть участь у міжнародній кампанії «16 днів проти насильства».

«На жаль для України ця тема ще досі є табуйованою. Проте коли ми не хочемо про це говорити, це не означає, що довкола нас немає таких проблем. Згідно із дослідженнями, кожна 4 жінка є постраждалою від домашнього насильства. І це не залежить від віку, соціального статусу, рівня доходу чи  сфери діяльності. Ми говоримо про ДН як проблему жінок через те, що 80% постраждалих від домашнього насильства саме жінки» – каже Ірина Серняк, доцентка кафедри МЕВ, експертка проєкту «ВОНА хаб», UNFPA, яка проводила це навчання .

Під час тренінгу «Домашнє насильство НЕ приватна справа»  учасники говорили про те, за якими ознаками серед працівників та працівниць того чи іншого колективу розпізнати постраждалих від домашнього насильства, як домашнє насильство впливає на результати роботи працівників/працівниць, на стан безпеки в організації, на фінансові показники та роль роботодавців і колективу  у цьому процесі.

«Ця тема є актуальною не лише для представників і представниць бізнесу, але і для педагогічних колективів. Адже тут ще є питання статусу та відповідності очікуванням оточуючим, зокрема студенству. І варто знати, як допомогти своєму колективу і такій ситуації. Окрім того, було цікаво почути досвід Канади у цій сфері».

Усі присутні отримали сертифікати від UNFPA , Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні  та уряду Канади про проходження тренінгу.