Презентаційний семінар на тему «Що таке критичне мислення?»

В п’ятницю 13-го в аудиторії 105, вул. Чорновола,1  відбудеться презентаційний семінар для студентів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» на тему «Що таке критичне мислення?». Навчальна дисципліна «Критичне мислення» доступна для студентів згаданої спеціальності як предмет за вибором на четвертому році навчання. Даний захід має за мету започаткувати традицію публічних презентацій навчальних дисциплін за вибором, для того щоб зробити цей вибір більш свідомим та зваженим.

Критичне мислення це одна з ключових навичок для успіху в особистому та професійному житті. За оцінками фахівців Світового економічного форуму в Давосі, критичне мислення є однією з найбільш необхідних навичок на ринку праці. Дослідження Yujia Liu and David B. Grusky зі Стенфордського університету доводить, що за останні кілька десятиліть в США стрімко зростав рівень заробітних плат для представників тих професій, які вимагають, серед іншого, критичного мислення. Heather A. Butler та її колеги виявили, що люди з вищим рівнем критичного мислення менше потерпають від різноманітних життєвих негараздів (проблеми зі здоров’ям, законом, навчанням, фінансами, особистими стосунками тощо).

З огляну на написане, не викликає подиву той факт, що навчальна дисципліна «Критичне мислення»  викладається в різноманітних навчальних закладах по всьому світу. Приєднатись до цієї спільноти відтепер мають нагоду й студенти нашого університету.

На семінарі будемо говорити про те, що ж таке критичне мислення, які пастки для правильного мислення приховані в нашій свідомості, чому ми мислимо не критично і як цьому навчитись.

Ведучий семінару – професор кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Надурак Віталій Вікторович.

До участі в семінарі запрошуються як студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини», так й усі бажаючі.